Sárfal

Meseterápiás foglalkozás a Kmetty Múzeumban

2019. 11. 09.

17 óra

Helyszín:

Kmetty Múzeum

Meseterápiás foglalkozás felnőtteknek Boros Luca meseterapeutával a Kmetty János – Az örök kereső kiállításhoz kapcsolódóan.
 
Halottak napja közeledtével természetes, hogy elgondolkodunk a Halálról. Mennyire igyekszünk elkerülni őt – épp úgy, mint a mesében a szegény özvegyasszony.
A Kmetty Múzeumban az Élet és Halál értelmét és arcait keressük majd. A kapcsolódást próbáljuk újra megtalálni önmagunk és az életünkért való felelősségvállalás között.
Bátorságot gyűjtünk az Élethez, hogy képesek legyünk szembenézni az életfélelmeinkkel, a lehetőségeinkkel és vágyainkkal, amit megélhetünk, ahelyett, hogy trükkökhöz folyamodnánk s elkerülnénk azokat.
„Holnap” – majd holnap: egy veszélyes fondorlat önmagunkra nézve. Soha nem lesz belőle ma, most, jelen. Megfoghatatlan és elérhetetlen.
Meddig lehet kibújni a felelősség alól? Mivel jár, ha ezt teszem? Mi bénít meg, mi miatt vagyok képtelen szinkronban lenni önmagammal, a gondolataimmal, a cselekedeteimmel?
Ragaszkodás? Halogatás? Félelem? Paktum? Makacsság? Jajgatás? Könyörgés? Az Élet félreértése? A Halál üzenetének helytelen értelmezése?
Ennek járunk utána egy magyar népmese segítségével.
 
A programon való részvétel 16 éven aluliak számára nem ajánlott és előzetes regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu.
 
Maximális létszám: 12 fő.
 
A program kiállítási belépőjeggyel látogatható.
 
Facebook-esemény
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
 
Kmetty János: Önarckép, 1968 körül (részlet)
olaj, karton; 56,5 × 41,5 cm
© Ferenczy Múzeumi Centrum
© fotó: Deim Balázs