Múzeumok Őszi Fesztiválja a Ferenczy Múzeumi Centrumban

.

Helyszín:

Idén ősszel is szeretettel várjuk látogatóinkat a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó programjainkon.
 
Mindjárt két megnyíló kiállításunkra várjuk a közönséget: október 5-én nyílik a Végtelen átjáró – A tolcsvai Természet-művésztelep című tárlat a MűvészetMalomban, október 24-én pedig a Kucsera Emlékév keretében megrendezett Kucsera Ferenc mártíriuma – Történeti narratíva és kortárs reflexiók kiállítás az Ámos Imre – Anna Margit Emlékmúzeumban.
 
Folytatódik a Keresztrím irodalmi est-sorozat: október 18-án Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész beszélget meghívott vendégeivel, Tőzsér Árpád költő, műfordítóval, Nagy Hajnal Csilla költő, szerkesztővel, valamint Laboda Róbert költő, slammerrel a Ferenczy Múzeumban.
 
Boros Luca meseterapeuta két foglalkozást is tart: Üvegember címmel a Czóbel Múzeumban október 4-én, Kopogtatás, Sárfal címmel pedig a Kmetty Múzeumban november 8-án (mindkét foglalkozás tizenhat éven felülieknek ajánlott).
 
A Szenior Szerda résztvevőit ezúttal a Végtelen átjáró című kiállítás kurátora várja október 16-án a MűvészetMalomban tárlatvezetésre.
 
Családi programjaink: a magyar festészet napján, október 11-én a MANK és további szentendrei szervezetek rendezésében jön létre a F(l)ess Mob itt és most! szabadtéri program kezdő és gyakorló festőknek Szentendre Fő terén. Október 13-án kőhegyi kirándulásra invitáljuk a kalandvágyókat a Végtelen átjáró kiállítás művészeivel közösen. November 10-én pedig a papírrestaurálás folyamatába tekinthetnek bele látogatóink a Tárgydoktor rendel! A nagy könyvlopás kiállításhoz kapcsolódó családi programon.