Az FMC megközelíthető:

 

Autóval: Szentendre a 11-es főútról közelíthető meg Budapest és Esztergom, Visegrád felől. A Duna bal partja, illetve a keleti országrész és az M0-ás felől érkezők számára a Megyeri híd könnyíti meg az idejutást.
Parkolás: a belvárosban és a Duna-parton fizetős parkolók találhatók, ingyenes parkolási lehetőség a 11-es út mellett, a Duna korzó és a Pannónia utca találkozásánál van.
HÉV-vel: körülbelül fél óránként indul HÉV Szentendrére a Batthány térről. A H5 járat menetideje 40 perc.
A H5 HÉV menetrendje
Távolsági busszal: Budapestről az M3-as (kék) metróval megközelíthető Újpest-Városkapu autóbusz-állomásról, illetve Esztergomból és Visegrádról is nagy gyakorisággal indulnak közvetlen távolsági buszjáratok Szentendrére. Távolsági buszok menetrendje
Kerékpárral: Szentendrén keresztül halad az EuroVelo 6 jelzésű nemzetközi kerékpárút, így Szentendre tökéletes út közbeni megállóhely vagy végcél lehet kerékpáros turisták számára. Kerékpáros térkép
Hajóval: A Mahart Budapestről, illetve Esztergomból induló napi járatai megállnak Szentendrén is a nyári időszakban. A vízitaxi (Dunataxi) rendkívül gyors és élménydús utazást kínál.
A MAHART járatai és a Vízitaxi-járatok
További közlekedési információk: Szentendre város honlapján