Sző, fon, nem takács | Én és a többiek

FMC nyári táborok


Kedves Érdeklődők! A tábor mindhárom turnusa megtelt. Találkozzunk év közbeni programjainkon!

Ezen a nyáron 3 tábort indítunk, mindegyiken 10–10 gyermeket tudunk fogadni. Mint az elmúlt években, az idén is a képzőművészeté és kiállításainké lesz a főszerep. A táborok tematikáját az aktuálisan nyitva tartó kiállításainkhoz igazítjuk. A vírushelyzetnek megfelelően sok szabadtéri programot tervezünk, és az előző évekhez képest változtatunk az étkezésen (meleg ebédet, gyümölcsöt és előre csomagolt uzsonnát biztosítunk – szintén betartva a járványügyi előírásokat).

A táborok díja: 22 000 Ft / fő, testvérkedvezmény: 18 000 Ft / fő

Bővebb információ és jelenkezés: a muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu email-címen.

 

Sző, fon, nem takács

 • 1. turnus: június 22–27.
 • 2. turnus: június 29. – július 3.
 • Ferenczy Noémi, Kmetty János, Kovács Margit művészetével ismerkedünk meg. A táborok középpontjában a mesterségek állnak: nemcsak a művészeti munkák, úgymint festészet, textilművészet és szobrászat, hanem Ferenczy Noémi témái kapcsán például a házépítés, a kenyérsütés vagy az állattartás. A különböző mesterségeket a kreatív gyakorlatokba is belecsempésszük, sokféle 2 és 3 dimenziós technikával dolgozunk (szövés, nyomatkészítés, agyagozás…). A múzeumlátogatásokon és a műhelymunkán túl sokat alkotunk a szabadban, természetjárással összekapcsolva.

  Ajánlott korosztály: 9–14 éves korig

   

  Én és a többiek

 • 3. turnus: augusztus 24–28.
 • Kmetty János, Czóbel Béla és Kovács Margit művészetével ismerkedünk. A hét témája saját magunk és a szentendrei művészek önarcképei – tehát önarckép minden mennyiségben! Portrék, karikatúrák, rendhagyó arcképek és sok-sok izgalmas alkotás a gyűjteményünkből, nem csak a kiállításaink anyagából: szemügyre vesszük a raktárban lapuló önarcképeket is, majd kézműves és digitális technikával dolgozzuk fel őket.

  Ajánlott korosztály: 11+

  12660