Szeptember 9-ig még látogatható tárlataink

Kilátás / Utat nyitni a szabadsághoz / Nincs több titok!


Az Art Capital tárlataitól ugyan búcsúzunk, de több időszakos tárlatunk még látható szeptember 9-ig:

A méltán elhíresült Kilátás – Mátrai Erik magaslese a Czóbel Múzeum udvarában még egy hétig várja a látogatókat, hogy egy pillantást vethessenek Szentendre kies városára, az ebből a szögből ritkán látható háztetőkre. Panorámaképet sajnos nem készíthetünk, a múzeum közelében lakó szomszédság jogainak védelme érdekében. A látkép azonban örökre emlékezetünkben marad.

Az Utat nyitni a szabadsághoz – Ferenczy Béni művészete kiállítás akár visszatérő látogatóinknak is izgalmas: a Ferenczy-család titkait, az ikerpár, Béni és Noémi bensőséges viszonyát térképezhetjük fel; a szobrászművészt inspiráló hírességek vagy közeli családtagok, gyermekek kilétéről is képet kapunk, de legfőképp arról, hogy maga a művész hogy látta őket. A kiállításnak a Ferenczy Múzeum ad otthont.

Az év egyik legizgalmasabb kortárs kiállítása, a Nincs több titok! – Gerő László nemzetközi gyűjteménye szintén látható a MűvészetMalomban. A gyűjtemény magvát a bécsi akcionizmus jelenti, de számos darabot láthatunk az Új Lipcsei Iskola, a nyolcvanas évek avantgárdjának, de más, izgalmas különutas művészek művei közül is – a közelmúlt sokszor titkok övezte, nagy hatású narratíváinak alkotásait.

Nyitvatartás: keddtől vasárnapig, 1018 óra között.

A fotón Martin Henrik, Mátrai Erik és Ferenczy Béni egy-egy munkája látható.

8204