Szenior Szerda a Kovács Margit, a Duna királynője kiállításban

2019. 04. 17.

11 óra

Helyszín:

Kovács Margit Kerámiamúzeum

Szenior Szerda
Minden hónap negyedik szerdáján kiállításokhoz kötődő programok nyugdíjasok részére
 
Új szempontok az új kiállításban – tárlatvezetés Csillag Edina múzeumpedagógussal az újonnan nyíló Kovács Margit, a Duna királynője kiállításon.

 
Időpont: 2019. április 17., szerda 11 óra
Helyszín: Kovács Margit Kerámiamúzeum (Szentendre, Vastagh György utca 1.)
 
Belépőjegy: 600 Ft
 
Facebook esemény
Kovács Margit rendkívül sokoldalú, technikailag bravúros, tematikájában igen változatos életművét, egyenletesen sikeres, töretlen pályáját új megközelítésben mutatjuk be. Megbomlik az idővonal, mindamellett egyes periódusokra nagyobb hangsúly kerül, jól ismert darabok kiemelt helyet kapnak, rég nem látott művek kerülnek elő. Az eddig feldolgozatlan hagyatékból dokumentumok, levelek és fotók is feltűnnek az új rendezésben árnyaltabb képet adva Kovács Margit személyiségéről. A felfrissített tárlat nagyban kiszélesíti az életművet: az eddig ismert és újonnan azonosított, Magyarország területén elszórtan látható kültéri és köztéri munkák gyűjteménye is láthatóvá válik a szentendrei anyag mellett. A friss, dinamikus kiállítás interaktív felületekkel, archív felvételekkel és videókkal hozza közelebb a látogatókhoz legnépszerűbb keramikusunk munkáit, és idézi meg a korszakokat, amikor Kovács Margit kerámiái készültek.
 
Kurátorok: Szilágyi Zsófia Júlia, Eged Dalma
 
A kiállítás 2019. április 12-től látogatható.
 
Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10-től 18 óráig.
A pénztárak 17:30-ig tartanak nyitva
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 
﹒﹒﹒
 
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

 
Borítókép:
Kovács Margit: Tavasz (részlet), 1950 körül
Mettlachi lapok, fedőmázzal, 122,5 × 91 cm.
© Kovács Margit-hagyaték és gyűjtemény
© Fotó: Deim Balázs /FMC