<< Vissza

PROGRAMOK HÉTVÉGÉN ÉS SZÜNIDŐBEN
4 éves kortól várjuk a gyermekeket, diákokat, fiatal felnőtteket az életkori sajátosságokhoz és a csoportok igényeihez igazodó foglalkozásokkal hétvégén és szünidőben családi napok, táborok, városi rendezvények alkalmával.
Szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezését az alábbi telefonszámokon, illetve webes elérhetőségeken:
Csillag Edina: 30/694-3858,
György Gabriella: 20/488-1851
e-mail: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu
facebook.com/ferenczymuzeumicentrum
Családi vasárnap

Ha eljön a hónap második vasárnapja, akkor FMC Családi nap. Várjuk a família minden tagját! Amíg mi, múzeumpedagógusok a gyerekekkel felfedezünk egy-egy kiállítást, addig a szülők megtekinthetik állandó, vagy épp időszaki tárlatainkat. 10-től 11 óráig a legkisebbeket vezetjük rá alapvető képzőművészeti fogalmakra és technikákra játékos formában, 11-től pedig a nagyobbaknak határt nem ismerő fantáziájára építve elmélyült alkotómunkára adunk lehetőséget, kiemelten olyan technikák bemutatásával, amelyre az iskolában nincs lehetőségük.

 Nyitott műhely (tehetséggondozás)

Minden hónap harmadik keddjén 16-tól 19 óráig a Ferenczy Múzeumba várjuk azokat a 14 éven felüli diákokat és felnőtteket, akik egy hangulatos műhelyben, szakszerű oktatás mellett fejlesztenék rajztudásukat.
Várunk,
– ha olyan helyet keresel, ahol nyugodtan rajzolhatsz nagy szaktudású tanárok segítségével;
– ha olyan helyet keresel, ahol nyugodtan rajzolhatsz anélkül, hogy bárki beleszólna;
– vagy ha kipróbálnád a kreatív és jobb agyféltekés rajztechnikákat.

Amit mi adunk (ha szükséged van rá): festőállvány, rajztábla, látvány és rajzlapok, oktatás.
Amit hozz magaddal: ceruza, egyéb rajzeszközök.

Alkalmak 2017-ben:
November 17., december 19.

Belépőjegy: 1000 Ft/fő. Kérjük, előre regisztrálj, mert maximum tíz főt tudunk fogadni.
Időpontok 2017-ben: november 21. és december 19.
Helyszín: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth utca 5.)
További információ és regisztráció:
György Gabriella 20/488 18 51

Nyári táborok az FMC-ben
Hozzávalók: a múzeum képzőművészeti gyűjteménye, állandó és időszaki tárlatai – ízesítéshez a város építészeti és helytörténeti érdekességeit ajánljuk. Ezek összekeveréséből aztán minden évben valami újat hozunk ki. A résztvevők képzőművészeti ismereteit új szempontokkal gazdagítjuk, Szentendre építészeti és helytörténeti aspektusaival kiegészítve. Az egyhetes program során projektmódszerrel, csapatokban és párokban dolgozunk. A tudásmegosztás hatékony és komplex módja a táborban az élményeken és a tapasztalatszerzésen alapuló, az önállóságot segítő kreatív ismeretfeldolgozás. Célunk, hogy a résztvevők otthonosan mozogjanak a múzeumi és az épített környezetben, valamint őrizzék és konstruktívan alakítsák saját életterüket, Szentendrét.