Látogatás Czakó Margit és Hajdú László műtermébe

ARTplusz program a Baráti Kör részére

2020. 01. 26.

15:00

Helyszín:

Új Művésztelep, Szentendre, Kálvária u. 5.

Látogatás Czakó Margit textilművész és Hajdú László festőművész műtermébe Rappai Zsuzsa kurátor vezetésével.
 
A Ferenczy Múzeumi Centrum Baráti Köre számára szervezett januári ARTplusz programunkon Rappai Zsuzsa kurátor vezetésével a szentendrei Új Művésztelepre látogatunk.
Az 1969 őszén átadott művésztelepen fiatal festők, grafikusok, szobrászok, textiltervezők és keramikusok – elsősorban művészházaspárok – kaptak pályázati úton műtermes lakást. A „festészet városa” hírnevet megalapozó Régi Művésztelep alkotóinak művészi felfogásától eltérő, új törekvéseket képviselő képző- és iparművészek nagyban színesítették a szentendrei művészeti palettát. Különleges programunkon betekintést nyerhetünk Czakó Margit textilművész és Hajdú László festőművész műtermébe. Felidézzük a múltat, beszélgetünk a jelenről, a kölcsönös inspiráció lehetőségeiről, eltérő technikákról, látásmódról és a kibontakozásról, az alkotás folyamatáról.
 
A szentendrei Új Művésztelep elmúlt fél évszázadát bemutató kiállításunk február 2-ig tekinthető meg a Ferenczy Múzeumban.
Bővebb információ a kiállításról ITT.
 
Várunk minden kedves érdeklődőt ezen a kivételesen nyitott alkalmon, azonban kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a baratikor@muzeumicentrum.hu e-mail címen.
 
Amennyiben szeretne hasonló, kifejezetten a Baráti Kör számára szervezett programon részt venni, csatlakozzon a Ferenczy Múzeumi Centrum Baráti Köréhez!
A tagságról ITT tájékozódhat.


 
Facebook-esemény
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
 
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.