KORtársalgó

Irodalmi beszélgetéssorozat 2.

2020. 10. 17.

17 óra

Helyszín:

Ferenczy Múzeum

Szubjektív kortárs irodalom, nem csak férfiaknak
„Magyar írókkal beszélgetek. Szoktam gondolni arra, milyen lenne egy asztalnál ülni Arany Jánossal vagy Kosztolányival, és csak remélem, hogy ez is majd megoldódik valahogy; most azokkal fogok, akik szerencsére a kortársaim. A GPS centire megmondja, milyen messze (közel!) lakunk egymástól, a naplóm pedig, hogy mikor és hol találkoztunk: hányszor beszéltünk igazán. Sokszor – és az is milyen kevés! Jól ismerem őket, mégsem elég jól, a barátaim, tudok róluk sok mindent, de az semmi. Várom, hogy olyasmit is elmondjanak magukról, amin majd ők is elcsodálkoznak.”
Kukorelly Endre
KORtársalgó címmel indul Kukorelly Endre író havonta jelentkező új irodalmi beszélgetéssorozata a Ferenczy Múzeumi Centrumban.
A szeptemberben kezdődő sorozat estjein kortárs írókkal ismerkedhetünk meg, nemcsak munkásságukon, hanem izgalmas, fordulatokban bővelkedő személyes történeteiken keresztül.
Aki hónapról hónapra csak kérdez és hallgat: Kukorelly Endre (1951) író. Budakalász–Szentistvántelepen él. Az ELTE BTK történelem–könyvtár szakán végzett. 27 magyar és 19 idegen nyelvű könyve jelent meg (legfrissebb kötete: Cécécépé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé). Kreatív írást tanít 1992 óta, több folyóiratnál dolgozott szerkesztőként (Jelenlét, A ’84-es kijárat, Magyar Napló, Magyar Narancs, Lettre Internationale, Parnasszus, Irodalmi Jelen, Kalligram). A Magyar Író Futballválogatott megalapítója. József Attila- és Babérkoszorú díjas.
Aki pedig ezen a szeptemberi estén válaszol:
Marno János József Attila-díjas író, költő, műfordító, műkritikus. Budapesten született 1949. március 3-án.
“Marno János költő, egyik legnagyobb a kortársaink közül. Ha a legjelentősebbnek mondanám, sem túloznék, tiszta költészet, amit csinál, ahogy szokás mondani, par exellence költő. Akivel amúgy a legjobbakat és a legőszintébben tudok beszélgetni „irodalomról, vagy más ily fontos emberi lomról”, minden fontolgatás nélkül, veszélyesen – ha sor kerül rá. Utóbbi időkben egyre ritkábban; most bepótolnák valamit abból, amit ezért-azért halogattunk egy ideje. Csak türelmes, nagy lelkeknek ajánlom, akit irodalmon kívüli szempontok mozgatnak, ne nézze.” Kukorelly Endre
Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Marno_János
https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/marno-janos#bibliografia
Helyszín: ONLINE – Facebook esemény
Az ülőhelyek elfoglalása 16:45-től, érkezési sorrendben lehetséges.
Belépőjegy az estre: 1000 Ft.
Kedvezményes belépőjegy a program résztvevőinek az épületben lévő kiállításokra: 700 Ft
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu
További alkalmak: október 17., november 21., december 12., január 9.
* * *
Beltéri helyszíneinken a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.