Keresztrím

Beszélgetés költészetről

2019. 08. 30.

18:30–19:30

Helyszín:

Szentendrei Képtár

Két költő egymást kíváncsian fürkésző ismerkedése. A sokkötetes Kemény István hívta meg az egykötetes Stermeczky Zsolt Gábort. A beérkezettség gyötrelme és otthonossága, az indulás nehézsége és késztetései. A háziasszony kérdez és borral kínál. A válaszokat ízlelgeti a közönség.
 
A Ferenczy Múzeumi Centrum irodalmi beszélgetéssorozatának alapötlete szerint Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész párban meghívott vendégei közül hol a fiatal, most induló, hol a már jelentős életművet felmutatott, elismert író, költő választja meg saját értékei, szakmai kíváncsisága szerint beszélgetőpartnerét.
 
További alkalmak:
 
2019. szeptember 28.
Meghívott vendégek: Takács Zsuzsa és Áfra János
 
2019. október 18.
Meghívott vendégek: Tőzsér Árpád, Nagy Hajnal Csilla és Laboda Róbert
 
A Szentendrei Képtárban a Díszletek közt – Szentendrei Teátrum 50 című kiállítás az Art Capital finisszázs hétvégéjén (2019. augusztus 30. – szeptember 1.) meghosszabbított nyitvatartással látogatható: augusztus 30–31-én, pénteken és szombaton 21 óráig, szeptember 1-jén, vasárnap pedig 19 óráig.
 
A program kiállítási belépőjeggyel, valamint Art Capital napijeggyel vagy bérlettel látogatható.
 
Facebook esemény
 
A program az NKA támogatásával jött létre.
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.