Idén is Múzeumok Őszi Fesztiválja a Ferenczy Múzeumi Centrumban

– programajánló


A Múzeumok Őszi Fesztiváljára idén is számos programmal készülünk. Rögtön két tárlatvezetésre invitáljuk Czóbel Béla festészetének rajongóit a Czóbel Múzeumba: Barki Gergely, az évenként megújuló kiállítás kurátora a festmények különlegességeiről, nemrégiben feltárt rejtélyeiről mesél.
A Kovács Margit Kerámiamúzeumban a családi napon agyagozással és Szabó Enikő és zenekara különleges tárlatvezetésével várjuk látogatóinkat, és a szokásos szenior szerda sem maradhat el október harmadik szerdáján.
A régi idők iránt érdeklődők részére Ottományi Katalin muzeológus előadását ajánljuk az Ulcisia Castra táboráról, valamint Nagy Balázs régész előadását a török kori érem- és kincsleletekről. A régi tárgyak megújítóival, a restaurátorokkal szintén két alkalommal találkozhatnak látogatóink: Szabó Noémi kurátor és Lukács Katalin restaurátor az FMC gyűjteményének becses Vajda Lajos-képeinek titkait fedi fel, majd Lukács Katalin és kollégája, Schrett László családi délelőttjén tudhatnak meg sokat a szakma titkairól vendégeink.
Az őszi programok megkoronázásaként pedig két, egymáshoz szervesen kapcsolódó kiállítás nyílik egy időben: a Világok között tárlat Vajda Lajos, a harmincas évek avantgárdjának individualisztikus zsenije életművét mutatja be a Ferenczy Múzeumban, a „Mégis legyen kiállítás” pedig Vajda Júlia hasonlóképp izgalmas művészetét tárja fel a Szentendrei Képtár tereiben.

Bővebb információ: oszifesztival.hu, FMC programok és itt

Fotó: 1. Czóbel Béla: Önarckép; 2. Ulcisia Castra, légifelvétel; 3. Czóbel Bergeni szélmalom képének hátoldala; 4. Ulcisia Castra, részlet; 5. Kovács Margit: Család; 6. Vajda Lajos: Önarckép koponyával; 7. Czóbel Béla

8464