Vajda Lajos és Vajda Júlia szerelmének története

Juhász Anna irodalmi szalonja

2019. 02. 17.

17:00

Helyszín:

Ferenczy Múzeum

🔷 H A T L É P É S // S Z E R E L E M 🔷

Vajda Lajos Világok között című tárlatán Szabó Noémivel, a kiállítás kurátorával Juhász Anna beszélget.
Közreműködik:
🔹Kecskés Karina színművész
🔹Kaszás Gergő színművész

„A kevesek, a Kiválasztottak közül való volt. Mert Ő volt az Elragadtatottság, a lét-értelmező borzongás és a törvényt-kereső töprengés. A legszebb teremtő akarat.”
(Juhász Ferenc)

Karinthy Frigyes Láncszemek című novellájából tudjuk, hogy legfeljebb hat lépéssel bárki elérhető a Földön. A Ferenczy Múzeumi Centrum legújabb programsorozata a szépirodalom barátainak szól, ám azzal a szándékkal, hogy a résztvevők – néhány lépés megtételével – a képzőművészethez is eljuthassanak.

A Hatlépés című irodalmi szalon házigazdája a népszerű irodalmár, Juhász Anna. A különböző alkalmakkor egy-egy aktuális kiállításhoz kapcsolódóan a művészet kevéssé ismert, de annál érdekesebb privát arca mutatkozik meg versek, levelek, naplók, kéziratban maradt töredékek megidézésével. Hús-vér emberek személyes történeteibe nyerhetünk betekintést – avatott szakértők és kitűnő színészek közreműködésével. A sorozat estjein feltárul a képzőművészet magyarországi fővárosának tartott Szentendre mindeddig kevéssé ismert, ám annál izgalmasabb legendáriuma – a szépirodalom révén.

A SZERELEM esten idézzük meg Vajda Lajos és Vajda Júlia 6 évig, a férfi haláláig tartó kapcsolatát.

A tárlat 18 óráig látogatható.

Belépődíj: 1000 Ft

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu; Budapestről autóbusz indul az estre, aki busszal jönne, regisztráló levelében kérjük, jelezze február 14-ig!