Elismerések

Bodonyi Emőke és Tyekvicska Árpád kollégánk is elismerésben részesült


Az utóbbi időben két kollégánk, Bodonyi Emőke művészettörténész és Tyekvicska Árpád muzeológus kapott komoly szakmai elismerést.

A tavalyi évben rendezett Ezüstkor. Szentendre századfordító évtizedei, a modern város kezdetei (1870–1920) (kurátorok: Tyekvicska Árpád, Szigetiné Tóth Judit és Péterffy Gergely) kiállításunk a Pulszky Társaság okleveles elismerésében részesült az idei évben. A főkurátor Tyekvicska Árpád, jelenleg a Muzeológiai Osztály vezetője, korábban a Nógrád Megyei Levéltár igazgatója és a Magyar Levéltárosok Egyesülete elnöke levéltárosi szakterületen végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Pauler Gyula-díjban részesült augusztus 20-a alkalmával.

fotó: archivportal.hu

 

Bodonyi Emőke október 23-án részesült Szentendre Város Közművelődésért Díjában. 
1989 óta dolgozik a mai Ferenczy Múzeumi Centrumnál, művészettörténész-főmuzeológus munkakörben. A Kossuth Lajos Tudományegyetemen magyar-történelem szakon tanult, majd az ELTE-n szerzett történelem-művészettörténet szakos diplomát, illetve posztgraduális képzés keretében művészettörténet-tudományi tanulmányokat folytatott. 2008-ban PhD (doktori) fokozatot szerzett, disszertációját „A szentendrei művészet fogalmának kialakulásáról” írta. Szakterülete a kortárs képzőművészet, a szentendrei művészet és a kortárs magyar üvegművészet.

fotó: szentendre.hu

8592