<< Vissza

BEMUTATKOZÁS

Miről szól a múzeumpedagógia?
Nem csupán képnézegetésről: a képek befogadásáról és értő látásáról. A képek kultúrájában élünk: a fogyasztást képek ösztönzik, a szemléletünket képek formálják, a gondolkodásunkat képek reprezentálják – az utcán, a reklámokban, az interneten, mindenütt. A képek megértése alapvető képesség: a képi információk szelektálásának megtanulását, a világban való tájékozódást, a kritikai szemlélet kialakulását szolgálja. A múzeumpedagógia a modern és kortárs művészeti kiállításokon egyrészt a művek megismeréséről, a művészettörténeti, kultúrtörténeti, történeti ismeretek és vizuális kommunikációs alapismeretek közvetítéséről szól. A művészettörténet azonban egy sokkal tágabb körnek, a képek történetének is a része. Így foglalkozásainkon olyan nézőpontokat, képértelmezési technikákat is tanítunk a gyerekeknek, amelyek segítségével a média, az internet, azaz a fogyasztói kultúra képi világában való tájékozódásukat segítjük.E képességek elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni – ezért szeretettel várunk kiállításainkon az óvodásoktól a középiskolásokig mindenkit!

Kérjük, keressenek az alábbi elérhetőségeken:

Csillag Edina: 30/694-3858,
György Gabriella: 20/488-1851
e-mail: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

 

Múzeumpedagógusaink:


György Gabriella
rajz-vizuális kommunikáció és magyar szakos tanár, médiapedagógusSzeretek magyarázni, magyarázat közben pedig erősen gesztikulálok. Kedvenc területem a kortárs képzőművészet. Foglalkozásaimon esztétikai, etikai kérdéseket, a környezettudatosságot, az irodalmat és a természettudományokat is feltétlenül játékba hozom. Bármilyen kortárs műalkotásból kiindulva három lépésben el tudok jutni a fekete lyukak és az időutazás nagy kérdéseihez, a virtuális valósághoz vagy a barokk festészethez. Foglalkozásaimon ezért nem csak elmélkedünk és alkotunk: ha arra van szükség, labdázunk és társasjátékozunk, vagy éppen tornázunk. Legtöbbet és legszívesebben kisgyermekekkel, középiskolásokkal és speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozom.

Csillag Edina
magyar szakos tanár, mentálhigiénés szakemberTanulok, tanítok, együtt a gyerekekkel, egymást inspirálva, egymásra figyelve, értő-érző figyelemmel.
Magyar szakos tanárként és mentálhigiénés szakemberként olyan foglalkozások megtartására törekszem, amelyek témájukban és módszertanukban is hiánypótlók, amilyenekre az iskolai keretek között nem nagyon nyílik lehetőség. A kicsiket szeretem elvarázsolni színes történetekkel és mesékkel, míg a nagyobbakkal az együttgondolkodást, a közös felfedezést tartom a legfontosabbnak. Néha komolykodom, de értem és szeretem a humort is beemelni a „fegyvertáramba”.