Art Capital képzőművészeti tábor


A 2019-es Art Capital fesztivál ideje alatt szervezzük az idei nyári táborunkat. A fesztivál hívószavához kapcsolódva (Régi és új álmok) alkotunk. Minden nap más-más kiállítást nézünk meg, és bekapcsolódunk a fesztivál programjaiba is.
Délelőttönként kis csoportokban, párokban projektmunkán dolgozunk változatos technikákkal. Ki-ki az érdeklődésének megfelelő projekten munkálkodik majd: lehet festeni, novellát írni és illusztrálni, fotózni, videózni, rajzolni, szobrászkodni… Az álmokhoz történetekkel, egyéni élményekkel kapcsolódunk. Ezeket a projektmunkákat mutatjuk be péntek délután a szülőknek.

Ebéd után minden nap egy újabb kiállításra megyünk, így a hét végére bejárjuk az összes múzeumunkat. A múzeumlátogatások után minden nap más-más workshopot tartanak a meghívott szentendrei, és az Art Capital tárlatain kiállító művészek (Babos Zsili, Halász Péter Tamás és mások). A szentendrei művésztelepre is ellátogatunk, ahol megnézzük a művészek műtermeit, megismerkedünk velük, és Knyihár Amarilla festőművész plen air festészetet tanít a résztvevőknek.

Igyekszünk művésztelep-hangulatot kialakítani, azaz a közös munka, az egymástól való inspirálódás előnyeit megmutatni a gyerekeknek, ugyanakkor önálló munkára ösztönözzük őket. Közös társasjátékot is készítünk, amellyel együtt játszunk ebéd után, pihenésképp.

Időpont: 2019. június 17–21., minden nap 9–16 óráig
Központi helyszín: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.)

Korhatár: 9–14 éves korig
Maximális létszám: 15 fő
Étkezés: napi 3 ×

A tábor díja: 22 000 Ft, testvéreknek: 18 000 Ft

Jelentkezés: 2018. június 6-ig a muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu e-mail címen vagy telefonon: +36 20 488 1851
Bővebb információ: gyorgy.gabriella@muzeumicentrum.hu

Facebook-esemény

10630